onsdag 30 maj 2012

Ruinerad?

Nej, jag är inte ruinerad! Men skulle lätt kunna bli när det gäller att köpa blommor, haha. Jag älskar att gå och välja ut blommor, men inte är det lätt. Jag lastar i vagnen, hittar något finare, lastar ur och i igen. Snacka om att jag kan få beslutsångest. Men färgskalan är jag säker på, vita, rosa och lila blommor får följa med hem.

Till min bostadsrätt hör två stycken balkongen. En inglasad som är rejält stor, där sitter vi och äter frukost och middag nästan hela sommaren. Där trivs pelargoner jättebra, ska visa er foto senare.

Den andra balkongen når man från köket. Den har också bra storlek och ligger i markplan i en hörna och dit når aldrig solen. Visst kan det tyckas trist, men där är underbart att sitta efter en het dag på stranden. Jag brukar på skoj kalla den för "vinverandan", det går nämligen hur bra som helst att sippa på ett glas vin och beundra blommor och utsikten på gården. Man har full koll på allt och alla, "pensionärsvarning" brukar barnen säga, men det bjuder jag på :)

Problemet med en skuggbalkong är så klart att få blommor att blomma där. Har kommit på att millionbells, petunior, snöflinga och faktiskt våreld/höstglöd trivs hur bra som helst.  Det som trivs allra bäst är så klart murgröna, men de blommar ju inte. Vita blommor är det som passar bäst till detta mörka hörn, där jag dessutom har svart matta och svarta planteringsbord.


I år provar jag med en uppstammad vit potatisblomma.
Håller tummarna att den ska trivas.


Snäckskalen eller om det är musselskal plockade vi på klipporna på Grundsund där vi var på semester för ett par år sedan.
De är lila och gråa och passar så bra till kruka och blomma.


Här är ena hörnan av köksbalkongen. Tyvärr får man inte måla hur man vill i vår bostadsrättsförening. Hade man fått det hade det givetvis varit vitmålat för länge sedan. Funderar på att "smygmåla" de rosavita väggarna, tror ni de kommer på mig? Hihi


Denna fina lila både spetiga växt och blomma föll jag för. Vet inte vad den heter eller om den kommer att trivas, men det märker vi. Har ställt den längst ut på borden så den ska få mycket ljus.


Visst är den lilla potatisblomman vacker.
Hoppas på massor av blommor på mitt lilla träd.

Idag tror jag minsann att jag ska be en bön till vädergudarna. Önskar tillbaka värme och sol, mina växter, jag och allt annat levande behöver det nu. Vi kan redan det där med blåst, kyla och regn.
Snälla, snälla vädergudar!


Kramar till er alla!

Nette

3 kommentarer:

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej Nette!
Ja,vem vill inte ha tillbaka värmen igen, hu vad kallt det har blivit.
Så vacker potatisblomma, och vackert när den är på stam.
Vad fiffigt med snäckskalen, och snyggt.
Önskar dej en finfin dag.
Kram Anette

fia sa...

Tycker det va en härlig balkong iallfall.
Vi får inte heller måla som vi vill..
Men jag har löst det ska sätta tyg i stället .
Blomman där var ju jätte vacker.
och hit kommer jag gärna fler gånger.

Hem och Lycka sa...

Så fint du har det! Potatisblomman var ljuvlig! Kram Mia